Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Vår verksamhet slutar aldrig fascinera mig. En snabb tillbakablick från februari/mars då jag skrev till er alla senast gör att i alla fall jag stolt sträcka på mig att få tillhöra detta sammanhang – Svensk Gymnastik.
 
”Jag har aldrig varit på ett häftigare evenemang.” ”Gymnastiken är för första gången storartad.” ”Jag har fått fler kontakter under dessa dagar än jag fick under mina tre år på gymnasiet.”
 
Malmöflickorna är ett stående inslag på Gymnaestradan och en av dem som har varit med hela sex gånger är Linda Swärd. Vi fick en pratstund med henne under genrepet till kvällens FIG-gala.
 
Det är deras nionde Gymnaestrada och den här gången representeras föreningen av ett yngre team än normalt, eftersom de äldre gymnasterna har det hektiskt på hemmaplan med SM och ett annalkande EM.
 
Fyra länder, en gemensam show och två utsålda föreställningar där publiken knappt ville lämna arenan när den sista uppvisningen var klar.
 
Gymnastikförbundets nationella ungdomskommitté bjuder in till en inspirationshelg för unga gymnastikledare från hela landet i slutet av augusti.
 
Margaret Sikkens Ahlquist är svenskan som gjort kometkarriär i den internationella gymnastikvärlden. Hon har vigt sitt liv åt gymnastiken och finns sedan några år i International Gymnastics Hall of Fame
 
Idag var det dags för den officiella starten av den 16:e Gymnaestradan och vid lunchtid började de 18 000 deltagarna från 66 länder samlas vid mässområdet i Dornbirn och den kommande invigningen på Birkenwise Stadium.
 
Välkomna till nya Gymnastikshoppen, ett samarbete mellan Gymnastikförbundet, Craft och NeH.
 
I början av oktober inleds VM i artistisk gymnastik Stuttgart i Tyskland.
 
Nu är det klart vilka gymnaster som kommer representera Sverige i kvinnlig artistisk gymnastik på Europaungdoms-OS (EYOF) i Baku.
 
Aerobic gymnastics gör i år premiär på SM-veckan och det börjar dramatiskt. Regnet som dragit in över Malmö gör tävlingsgolvet glashalt och först en timme efter utsatt tid, när arrangören för fullt jobbat med att torka golvet, kan SM-tävlingen börja.
 
Inför finalen hade Jessica Castles den tredje bästa friståendepoängen med sig från kvalet och med 12,933 i finalen säkrade hon bronsmedaljen.
 
Truppgymnastikens SM avgjordes idag i Malmö och publiken bjöds på en fantastisk show i Baltiska hallen.
 
I den stekheta Baltiska Hallen tog sig idag nio lag vidare till söndagens SM-finaler i truppgymnastik.
 

0_SecoLogo

Postadress:
Fagersta GF - Gymnastik
Alfavägen 21 A
73746 Fagersta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: fagerstagymnastik@gmail.com

Se all info